САЙТ ГОРОДА БАЛАКЛЕЯ

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Як правильно обрати підземну ємність для води, щоб не помили
bitehДата: Четверг, 23.10.2025, 17:25 | Сообщение # 1
Переселенец
Замечания: 0%
Статус: Offline
Планую поставити підземну ємність для води на дачі, але не знаю, як правильно обрати об’єм і матеріал. Хочу, щоб вона служила довго і не псувалась. Чи краще пластикова чи метал? Як врахувати глибину залягання ґрунтових вод, щоб не спливала? Є ще питання про кришку і доступ для чищення, хочу не помилитись.

bolshechem_zhiznДата: Четверг, 23.10.2025, 17:26 | Сообщение # 2
Местный
Я ставив пластикову, вибирав щільний поліетилен товстий стінки. Об’єм залежить від того, скільки води реально використовуєте, не беріть занадто маленьку. Зверніть увагу на форму, кути можуть тріскатись при замерзанні. Кришка має щільно закриватись, щоб не потрапляли листя і сміття. Метал швидко іржавіє, якщо земля волога.

akhamsaДата: Четверг, 23.10.2025, 17:26 | Сообщение # 3
Горожанин
Раніше думав про бетонну, але монтаж складніший, вимагає підготовки основи і герметизації швів. Якщо грунт піщаний або з високим рівнем води, треба закріплювати анкеруванням. Ще варто продумати, як підводити труби і залишити люк для контролю. Я вибрав пластикову, щільну, робив трохи вище рівня землі, щоб не затопило. Замовляти краще з запасом об’єму, щоб вода вистачала на періоди посухи.

cocacolaДата: Четверг, 23.10.2025, 17:27 | Сообщение # 4
Переселенец
Я дивився різні варіанти і зрозумів, що ключове - товщина стінок і якість пластику, краще жорсткий поліетилен без швів, щоб не тріскалась під землею. Ще враховуйте форму, круглі краще витримують тиск ґрунту. Для легкого доступу робив люк на кришці і передбачив невеликий нахил дна, щоб вода повністю зливалася. Об’єм треба підбирати під потребу, щоб вистачало на 2–3 дні використання без підкачки, але не надто велика, щоб легше було встановлювати. Якщо шукаєте готову перевірену модель, я замовляв ємність для води в магазині Vodaland, там товсті стінки, немає швів, є різні об’єми, люк зручний для чищення. Також враховуйте рівень ґрунтових вод і робіть підсипку піском, щоб уникнути тиску знизу.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: