САЙТ ГОРОДА БАЛАКЛЕЯ

Наш опрос

Готовы ли Вы оплачивать коммунальные тарифы которые были установлены в городе Балаклея?
Всего ответов: 485
Главная » 2015 » Март » 13 » Тези до виступу у ЗМІ з питань додержання законодавства про мобілізацію в Балаклійському районі
10:36
Тези до виступу у ЗМІ з питань додержання законодавства про мобілізацію в Балаклійському районі

Останнім часом прокуратурою району приділяється значна увага питанням забезпечення виконання чинного законодавства України щодо оголошеної на території держави часткової мобілізації.

З цього приводу між прокуратурою району, Балаклійським районним військовим комісаріатом та Балаклійським РВ ГУМВС України у Харківській області організовано оперативний облік інформацією щодо осіб, які ухиляються від призову за мобілізацією, посадових осіб підприємств, установ, організацій, які своїми діями перешкоджають здійсненню мобілізаційних заходів.

За наслідками проведеної роботи до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по ряду матеріалів та розпочато досудове розслідування, процесуальне керівництво у яких здійснює прокуратура району.

Так, за матеріалами Балаклійського районного військового комісаріату щодо громадянина К. встановлено, що останній пройшов військово-лікарську комісію, якою визнаний здоровим, а також за іншими показниками придатним до призову за мобілізацією, однак перед відправкою у Збройні Сили України відмовився від прибуття за повісткою. Громадянину К. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією). Останній свою провину визнав повністю та обвинувальний акт відносно нього разом з угодою про визнання винуватості у лютому цього року направлено до суду.

Крім того, прокуратурою району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання у здійсненні заходів з мобілізації керівництвом одного з підприємств, розташованих на території міста Балаклії, що виразилось у ненаданні списків працюючих на підприємстві чоловіків, ігнорування законних вимог працівників Балаклійського районного військового комісаріату щодо надання певної інформації, не допуск останніх на підприємство та інші дії та бездіяльність, що перешкоджають забезпеченню виконання заходів з мобілізації, та завдають державі таким чином істотної шкоди. Кримінальне провадження кваліфіковано за ст. 364-1 КК України (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

Прокуратурою району і надалі вживатимуться заходи щодо забезпечення законності при здійсненні мобілізації на території Балаклійського району.

Прокурор району радник юстиції Р.Сидоренко

Просмотров: 892 | Добавил: xssn | Теги: мобілізація, Сидоренко, Ато, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar

Вход на сайт

Поиск

Календарь

«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Сайты Балаклеи