САЙТ ГОРОДА БАЛАКЛЕЯ

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Раздел администратора » ВОПРОСЫ - ОТВЕТЫ » требования газовиков (проверка вент. систем)
требования газовиков
СельдирейДата: Пятница, 03.09.2010, 17:42 | Сообщение # 1
Немесный
Группа: Пользователи
Сообщений: 5
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
ВАТ Харків газ Балаклійське УГТ постоянно пишут на счетах за газ о необходимости проверки дымоходо вентиляции и грозятся прекращением подачи газа в частное домовладение.
Согластно "Правил безопастности систем газоснабжения"Украины
(4.5.21. Первинне, а також післяремонтне обстеження димоходів і вентканалів повинно провадитися спеціалізованою організацією з участю представника ЖЕО або власників будинків, а для новозбудованих будинків — з участю виконавця робіт.
Результати оформляються актом, в якому зазначається будова димоходів і вентиляційних каналів, відокремленість, відсутність засмічення, герметичність, наявність тяги, справність оголовків.
Строк зберігання актів постійний — у виконавчо-технічній документації.
4.5.22. При повторній перевірці каналів перевіряються такі самі показники, що й при первинній.
Повторні перевірки димових і вентиляційних каналів в житлових будинках можуть виконуватися власниками будинків або іншими організаціями, які мають підготовлений персонал, технічне оснащення і дозвіл на проведення таких робіт від органу Держнаглядохоронпраці.
Відомості про повторну перевірку заносяться в журнал повторної перевірки технічного стану димових і вентиляційних каналів згідно з формою, наведеною в Правилах технічної експлуатації. Журнали зберігаються у власників будинків.
4.5.23. Періодичній перевірці і прочищенню підлягають:
димові канали опалювальних печей, ємкісних водонагрівачів для опалення і опалювальних котлів, які працюють сезонно, — не рідше 1 разу на рік перед початком опалювального сезону, які працюють цілий рік, — 2 рази на рік (навесні і восени);
димові канали опалювально-варильних печей — не рідше 2 разів на рік: перед початком опалювального сезону і навесні при настанні відлиги;
димові канали від газових протічних і ємкісних водонагрівачів для гарячого водопостачання, ресторанних плит — не рідше 1 разу на 6 місяців при цегляних і комбінованих (цегляні і азбестоцементні, цегляні і керамічні) димоходах і не рідше 1 разу на рік — при металевих (з товщиною стінки не менше 3 мм), азбестоцементних, гончарних, а також димоходів, виконаних із спеціальних блоків жаростійкого бетону. Періодичність перевірок існуючих димоходів з перетином, меншим за перетин димовідвідного патрубка газового приладу, — не рідше 1 разу на 2 місяці.
Вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими.
Перевірка і прочищення димових і вентиляційних каналів оформляється актом, в якому зазначається їх стан за такими ж параметрами, що й при первинній перевірці (п. 4.5.19 цих Правил). Один примірник акта повинен передаватися СПГГ.
Строк зберігання актів — 12 місяців.
Контроль за проведенням перевірок стану димових і вентиляційних каналів з метою визначення їх придатності для подальшої експлуатації в строки, встановлені цими Правилами, покладається на житлово-експлуатаційні організації, незалежно від їх відомчої належності, і керівників (власників) громадських будинків.
Димові і вентиляційні канали на горищах, а при суміщеній покрівлі — на оголовках повинні бути побілені і пронумеровані фарбою відповідно до номерів квартир. Реєстри нумерації каналів зберігаються у власників будинків, квартир, громадських будівель.
У випадку виявлення несправних димових і вентиляційних каналів, а також не придатних до подальшої експлуатації представник організації, який виконує їх перевірку, зобов’язаний попередити власника під розписку про заборону користування газовими приладами та апаратами, негайно повідомити СПГГ і представити СПГГ акт перевірки для відключення газових приладів від газопроводу.
4.5.24. В будинках, які належать громадянам на правах особистої власності, до пуску газу власник будинку повинен укласти договір з СПГГ на технічне обслуговування домової системи газопостачання, в якому вказується також обов’язок власника повторно перевіряти і прочищати димові і вентиляційні канали — власними силами після одержання інструктажу і пам’ятки в спеціалізованій організації або за домовленістю з організацією, яка експлуатує канали.
У приватизованих багатоквартирних житлових будинках вказані роботи повинні виконуватися тільки спеціалізованою організацією.),эти работы должен выполнять сам владелец,кроме первичного акта.
ЭТО ЧТО СПОСОБ ДОПОЛНИТЕЛЬНОГО ДОХОДА ДЛЯ ГАЗОВИКОВ? cry
dry dry
 
ГостьДата: Пятница, 04.11.2011, 11:45 | Сообщение # 2
Группа: Гости





Почему в котле АОГВ из- под дувала вылетает наружу пламя огня ?
 
ГостьДата: Понедельник, 07.11.2011, 16:21 | Сообщение # 3
Группа: Гости





Можно ли на кухне оборудовать подвесные пластиковые потолки? Замкнутый обьём, с наличием электроосвещения.
 
ivanuhka448Дата: Пятница, 06.10.2017, 21:01 | Сообщение # 4
Переселенец
Группа: Пользователи
Сообщений: 46
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Мне кажется лучше не спорить, соглашаться
Просто в будущем можно на тех же счётчиках экономить, чтобы совсем уж напряжно не было
Тот же магнит http://otmotka.pp.ua/magnit-na-schetchik можно купить для остановки счётчика
 
sivkaДата: Четверг, 25.05.2023, 11:40 | Сообщение # 5
Транзитер
Группа: Пользователи
Сообщений: 12
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
wink
 
Форум » Раздел администратора » ВОПРОСЫ - ОТВЕТЫ » требования газовиков (проверка вент. систем)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: